Emu to nielotne ptaki, które są największymi ptakami tubylczymi w Australii i są w niej tak popularne jak kury w Polsce.
Emu posiada szczątkowe skrzydła, mały dziób i bardzo długą szyję. Pazury emu wykorzystuje do obrony i ataku, są bardzo ostre. Dźwięki wydawane przez emu są słyszalne z odległości 2km.
Dieta emu to przede wszystkim lokalne rośliny, owady i świeże pędy.

20 wpis

22 wpis

22 wpis

17 wpis

9 wpis

Kategorie